Lectia 1 : Depth
Pentru useri care sunt intermediari in photoshop, se presupune ca stiu sa creeze un layer nou si cum sa lucreze pe mai multe layere, de aceea am sa trec peste pasul acesta, probabil va fi mentionat la incepatori.
Multi utilizatori nu stiu ce este Depth, adica adancime, cuvant imprumutat din fotografie care se refera la campul de profunzime, un obiect aflat in fata unui alt obiect, focusul este pe obiectul din spate iar cel din fata este in blur cat si fundalul. Densitatea de blur difera in fotografie de distanta si diafragma folosita.
Deci daca aveti un personaj si se vede jumatate din bust sau mai putin, care are un obiect in fata, veti observa ca obiectul din fata personajului este in blur si fundalul la fel.
Un bun exemplu este la fotografia macro:
Observati la imaginea urmatoare cum iarba din apropriere este usor neclara si fundalul este total neclar, aici intra distanta.
Sper ca ati inteles cei cativa pasi pentru a da deph unei imagini la care ati adaugat elemente, setarile de blur vor fi diferite in lucrarile voastre, este in functie de ceea ce vreti sa creati.