In acest tutorial vei invata cum poti sa te clonezi intr'o
singura poza. Mai exact, intr'un singur cadru vei aparea in diferite poziti de mai multe ori.
Recomandari :
- Pozele
sa fie facute consecutiv pe modul automatic al aparatului - sau - sa
fie facute din acelasi unghi si exact din acelasi loc.
- Luminozitatea pozelor sa fie pe cat posibil aceeasi.
- Folositi un trepied pentru a realiza pozele
- Pastrati distanta intre poza1 / poza2 / poza3.
- Realizati pozele la rezolutia maxima posibila.
Incalcarea
recomandarilor va duce la o realizare [cenzurat] a pozei finale. Orice
gresala poate fi remediata in Photoshop, dar necesita mult timp. Sa incepem, Am 3 poze in impostaze diferite - in acelasi loc :
Puse una peste alta cu decupajele de rigoare - ar trebui sa arate astfel :
Cu toate ca am ales un cadru cam [cenzurat] : apare reflectia in masa - sunt umbre pe pereti - totusi am reusit. In primul rand - deschidem cele 3 poze in Adobe Photoshop. Alegem una din ele (oarecare) ca "poza de baza" / "workspace" - spatiul de lucru. Le copiem toate in baza - CTRL + A (select all) in poza - copy (CTRL+C) apoi in poza de baza "paste" (CTRL+V). Astfel vom avea 3 poze diferite una peste alta. Daca pozele sunt realizate conform recomandarilor de mai sus - de acum totul e "floare la ureche". In screenshoot-ul de mai jos :
Background - e poza cu persoana in dreapta Layer 1 - e poza cu persoana in stanga Layer 2 - e poza cu persoana in mijloc Astfel ca, Backgroundul poate ramane (e poza de baza), dar, din Layer 1 decupam portiunea care nu cuprinde persoana - prin
Ractangular Marquee Tool *urmat de delete
sau Eraser
Tool . Asa putem pastra din Layer 1 doar partea cu persoana
(aproximativ) - Din Layerul 2 trebuie sa decupam marginile - pastrand o
coloana pe mijloc - cea care cuprinde persoana pe mijloc. *pentru
decuparea persoanelor in parte putem folosi si lasso tool (L) -
decupand tot aproximativ - persoana (din fiecare layer) - apoi
SHIFT+CTRL+I (Select > Invert Selection) si delete. Obiectiv : Fiecare Layer sa contina pe cat posibil doar persoana ... Backgroundul trebuie sa ramana integral. Astfel vom avea un rezultat.
*in cazul in care nu ati respectat recomandarile - folositi tools din Photoshop pentru ajustarea greselilor. Succes !